LAAKSE TUINEN

Laakse Tuinen komt tussen de Laak, het pas gerealiseerde Waterdorp, de Boulevard en het nieuw aan te leggen Westerpark te liggen. Over een paar jaar heeft Laakse Tuinen de schoonheid van een tuindorp uit de jaren 20 en 30. Eenduidig, ruim opgezet, veel groen en water en subtiele variatie in architectuur. Een romantische kopie van vroeger wordt het zeker niet. Laakse Tuinen krijgt een tijdloze eigen uitstraling.

Net als grachtenstad De Laak en Waterdorp wordt ook Laakse Tuinen waterrijk. De Laak en de Kleine Eem omzomen het gebied deels. Langs het park loopt een watergang en dan is er nog de Binnenlaak. Langs de watergangen in de buurt komen tuinen, waardoor het op en rond het water levendig wordt en zo veel mogelijk mensen kunnen genieten van het vrije gevoel dat water geeft.

In de lanen is alle ruimte voor bomen én Laakse Tuinen krijgt een eigen stadspark. Het Westerpark komt aan de Westrand van Laakse Tuinen. Het park met bomenlanen, rietsingels en schapen verbindt de deelplannen De Laak en De Velden met Vathorst West. Door het park loopt een fietsroute van het centrum van Amersfoort naar Vathorst Noord.

Laakse Tuinen heeft een ideale ligging. Via een directe aansluiting op de A28 en de A1 bent u zo op de A27 en de A12, waardoor een groot deel van Nederland goed bereikbaar is. Bij Laakse Tuinen is de hoofdontsluiting van Vathorst West gepland. Deze verbindt uiteindelijk de Vathorstse Boulevard met de Zevenhuizerstraat en de rijksweg A1. Op termijn wordt het deelplan dus nog beter bereikbaar. Het nieuwe deelplan wordt aangesloten op het bestaande fietsnetwerk, waardoor u zo bij het station en het winkelcentrum van Vathorst bent.


LIGGING VAN WEST.

WEST. is gelegen in het deelgebied ‘Laakse Tuinen’. Aan de noordzijde van de appartementen ligt de Laan van Bovenduist, aan de oostzijde van het plangebied ligt de straat Pyreneeën en aan de zuid- en westzijde ligt de watergang welke tweezijdig afstroomt naar de Laak.

Aan de overzijde van de watergang wordt een fi etsroute gerealiseerd vanuit het centrum van Amersfoort naar Vathorst Noord. Ook wordt het Westerpark aangelegd aan de overzijde van de watergang. Aan de noordzijde van de Laan van Bovenduist wordt op dit moment een nieuw plan ontwikkeld waarin onder andere maatschappelijke voorzieningen worden opgenomen. Aan de oostzijde van de straat Pyreneeën zijn op dit moment diverse woningen in aanbouw.

Het plan WEST. bestaat uit tien appartementen en zeven grondgebonden woningen. De appartementen zijn gelegen aan de noordzijde van het plan, waar ook de hoofdentree is gepositioneerd. De toegang tot het half verdiepte souterrain bevindt zich aan de oostzijde van het plan. De parkeerplaatsen van de woningen liggen op eigen terrein naast de individuele bergingen.

De appartementen liggen verhoogd ten aanzien van de openbare ruimte. Dit geldt ook voor een aantal woningen welke voorzien zijn van een ‘split-level’ verdieping. Op deze manier ontstaat er een zichtlijn over het dijklichaam van de watergang naar het nog aan te leggen Westerpark!